torsdag 14. juli 2011

Känn ingen sorg för mig Göteborg!

Da var man hjemme igjen etter en liten spontantur til Sverige og Gøteborg. Et par dager vekk fra heimen gjorde at det føltes litt mer som at vi har sommerferie! Deilig vær, nytt miljø(selv om vi har vært der en del ganger tidligere og bor i overkant av to timer unna) uteliv og god mat og drikke. Vi pleier å spise minst et måltid på El Corazon Tapas Bar! 

 

Heisann, glemte jeg shopping? Ja, det ble litt av det også. Litt klær, duppedingser og interiør. Fruen omfavnet en av sine favorittbutikker, Zara, mens jeg fant litt klær på Topshop og hmm Zara! Vi fant også veien fort til Vallgatan, med butikker som Designtorget, Bolagret, Lagerhaus og Krypton Form! Her fant vi litt av hvert.

Vase, opptørkshåndkle, klokke, kakeboks, kleshengere og salatbestikk fra Lagerhaus, Stringhylle fra Designtorget, retrobokser fra Sagaform(husker ikke hva butikken het. Disse inneholder egentlig en stor tekopp og sil, men de solgte også tomme bokser) og et utebrett til å stikke i bakken fra Bolagret!

Vi er veldig fornøyde med endelig å ha fått opp vår første Stringhylle på kjøkkenet. Kan nesten garantere at det ikke blir den siste...
I nyeste Hus & Hem var det tilfeldigvis en artikkel om de beste designbutikkene i Stockholm, Malmö og Göteborg. Noen visste vi om, andre ikke, de fleste fant vi men ikke alle. Selv med GPS gående! Jaja.
Etter litt søk på nettet var det sterke anbefalinger om å besøke Haga og Haga nygata, Göteborgs eldste bydel. Her var det jo utrolig fint! Litt annet enn å trave de samme gamle gatene opp og ned hver gang vi er her. Butikker med antikviteter, retromøbler, bakerier og sjarmerende spisesteder samlet i en gate. Vi fikk også underholdning fra et utrolig bra Jazzband som spilte der som sommerjobb. Kulturelt sommarjobb tror jeg det het. Et utrolig bra tiltak mange andre byer burde tenke på! Synd jeg ikke hadde med kamera hit. Neste gang. Vi var også en tur innom Nordstan, Göteborgs største kjøpesenter med 180 butikker. Her kjøpte vi blant annet de retromønstrede boksene og fru kunne nok gått amok med kjøkkengadgets, utrolig mye morsomt, nyttig og unyttig.

Sitronklemmere, skraper til makrellbokser osv., skreller til å ha på en av fingrene.

Vi stoppet også i Strömstad for å fylle opp kvoten og stakk en tur innom Möblemanget hvor vi kjøpte et sidebord i stål som forøvrig står ute på verandaen allerede! Alt i alt, en givende kommesegbortlitttur!


anders

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar