torsdag 25. august 2011

søndag 21. august 2011

MYKEA!

Jaja, så slang man seg på i denne konkurransen også, med minimale sjanser, mange gode kanditater der! Det viktigste er å delta, ikke sant?
Stem hvis du vil her eller klikk på bildet!:) Ha en fin søndag!



anders

torsdag 18. august 2011

Bolia block


Block på Block på Block på Block...





anders

tirsdag 16. august 2011

IKEA favoritter #1.1

Ja, det er Tranetorp spisebord. Det var kjærlighet ved første blikk. Enkle, rene linjer og hvitbeiset eik. Akkurat det jeg var på jakt etter. Vi kjøpte likegodt to. Jeg raste forbi inspirasjonsbiten i andre etasje, lot fru bli igjen i barneavdeling på jakt etter småkjøp til barnehagen, og hastet gjennom alle godsakene i første etasje, noe som forøvrig er umulig, med folk, hyller, handlevogner og IKEA poser over alt! Svetten begynte å sile. Jeg nektet å dra den drøye timen for å innse at den eneste grunnen til å dra inn denne gang var forgjeves. Og der på reol 10 plass 25 lå de. To bord igjen til oss. Jeg dro de ut og svetten silte igjen, 50kg er ikke akkurat en vekt jeg er vant med til daglig, slepet de litt bortover gulvet, og startet den ensomme beleiringen inne blant hyller på hyller med pappesker. Jeg stod som en standhaftig soldat i drøye 25 minutter, jeg hadde mest lyst til å bruke eskene som ryggstøtte og rett og slett sette meg på gulvet etter å ha presset meg gjennom IKEA befolkningen! At ikke folk kan flytte seg når jeg har dårlig tid, såpass må de vel forstå.. Plutselig kom redningen i form av en kvinne med det rullende redningsfartøyet. Jeg var jomfruen i nød. Jeg pustet lettet ut. Men det var ikke over. Ikke bare skulle det redde meg, men også treverk på tilsammen 100 kg som skulle løftes ombord og trilles avgårde til tollstasjonen for betaling, ut i en Golf, som akkurat da virket som en matchbox bil, når vi forsøkte å tilpasse eskene bak, eller tilpasse bilen til eskene. Jeg husker ikke helt. Jeg hadde heldigvis noen ekstra krefter på lager, og fikk presset de inn. Tanken på at de skulle ut igjen hadde heldigvis ikke slått meg enda, da jeg satt der på vei hjem med knea oppunder halsen, i svak lykkerus, og med kramper og stive ledd ventende i nær framtid. Det gikk mot natt da vi endelig kunne svinge inn på eiendommen og vrikke og vralte seg ut av bildøra. Jeg var på nytt fulladet og med mulighet for overdrivelser gikk det som fot i hose, hånd i hanske, finger i nesa osv. å få bordene ut og inn og ned. Spenningen var stor da de ble åpnet og gleden enda større da vi innså at skruingen var av den minimale sorten. Takk kjære IKEA! Men du må ikke tro det hjelper på forholdet vårt, det er fortsatt på et elsk/hat stadie..








Nå danner de sammen et rektangulært bord med god plass til 8 gjester, og vi har muligheten til å sette de mot hverandre og få bord på litt i overkant av 4 meter og dermed 18 gjester! Stolene er fra Bohus og står igjen fra forrige spisestue. Jeg ønsker meg hvite Eames, så det er vel bare begynne å spare.. Over bordet skal en stor Semi Pendel få henge etterhvert!


anders

søndag 14. august 2011

IKEA favoritter #1

Reol 10 Plass 25 Furuset!




.....



anders

onsdag 10. august 2011

Gult er fortsatt kult!

Som så mange andre før meg, gult er kult! Hvor kult er ditt gult?





anders

tirsdag 9. august 2011

Gammel sofa ut, ny sofa inn!

Endelig kom den. Erstatteren av den store sorte. Eller den kom jo i slutten av juli, men har først nå kommet til sin rett etter å ha fått ut den andre! Uttrykket til Seville sofaen syns jeg passer perfekt i vår stue, og ikke minst fargen for en som elsker grått! Putene fra Hay fant seg også godt til rette vil jeg påstå, og matchet omtrent slik jeg hadde forestilt meg. Å gå fra hjørnesofa til treseter fører jo til litt mindre plass, men det er det jo muligheter til å kompensere for med krakker og stoler. Nå er det på tide å si farvel til sofabordet snart også, hvem kommer inn mon tro?




søndag 7. august 2011

Imfors IKEA hack copycat!

Etter å ha tittet litt på IKEA hackers sine sider og blitt inspirert av denne ikea hacken, har jeg vært på leting etter det utgåtte bordet Imfors. Etter et tilfeldig søk på finn.no dukket det opp, til og med gratis! Så da ble det en kjøretur inn i de dype skoger og jorder i indre østfold. Planene lå ikke i et sidebord, men en tv-benk som skulle erstatte IKEAs expedit klump. Alt i alt ble resultatet subjektivt sett ganske fint! Beklager dårlige mobilbilder!

Imfors ben

Hobbyplate i ubehandlet eik fra OBS

Resultatet av topp og bunnplate

Jeg satt også på en bakplate for å skjule det meste av kabler og veggen bak og festet den med disse jeg hadde liggende.

Feste og hull til kabler bak(i etterkant skulle jeg ha laget hullet i bunnplaten, men gjort er gjort)

Resultat med bakplate.

90% ferdig...

Her er grunnen for de resterende 10%... kablene må skjules for enhver pris;)!



anders

torsdag 4. august 2011

Bolia 2011-2012!

Litt subjektiv snacks fra Bolias nyheter. Noe av dette vil finne veien til huset etterhvert. Jeg syns de skaper mer og mer bra design til fornuftige priser! Har du/dere noen Bolia favoritter fra nyhetene eller sortimentet generelt?

Vita sofa.

Mood Spisebord - finnes også i ovalt - tiltrekkende ben i ask!!

Mood sofabord med mahogniben og toppen i en av de mange fine fargene man kan velge mellom.

Skulle gjerne hatt i-Work til kontoret!

Mood skjenk


Floow skjenk - bærre lækkert!

Reindeer til veggen - laget av biter av finér og i ulike farger. Ja takk.


Liva sofa og Neoretro bord - stilig.



Det her er jo bare et bittelite utdrag fra nyhetene i denne katalogen. Noen lysestaker skal i hvertfall bli med hjem på neste Boliabesøk, de kombinerbare Blockstakene på side 95.


anders