onsdag 27. juli 2011

Hyttekos og Hvaleridyll!

Endelig var det vår uke. Hytta på Hvaler er inntatt, erobret og begjært! I og med at familien er så gigantisk er denne ene uken på Hvaler noe vi virkelig ser fram til hver sommer. Bølgeskvulp, måkeskrik, makrellfiske, blåbær, god vin og familiesamvær, grilling, bading og forhåpentligvis litt tid i solen også. Her kommer etterhvert noen bilder fra dagene på hytta, det er riktignok grått og regn i lufta akkurat i skrivende øyeblikk, men det betyr ingenting. Man setter virkelig pris på disse tingene, med det forferdelige som har skjedd vårt land hele tiden surrende i hodet. Det meste blir uviktig nå i disse dager, men samtidig er det viktig å glede seg over det man har sammen! 


Nå er Hytteferien over og jobben har igjen gitt sitt kall. Men selv om ferien er over, er det fortsatt sommer, forhåpentligvis lenge til! Her er et lite inntrykk gjennom noen collager.







Mitt lille land 
Et lite sted der en håndfull fred slengt ut 
blant vidder og fjord 
Mitt lille land,der høye fjell står plantet mellom hus,
og mennesker og ord. Der stillhet, og drømmer gror.
Som et ekko,i karrig jord.

Mitt lille land, der havet stryker mildt om rygg,
som kjærtegn fra kyst til kyst.
Mitt lille land, der stjerner glir forbi og blir et landskap
når det blir lyst, mens natten, står blek og tyst.


anders

lørdag 23. juli 2011

Surrealism

Tankene i kveld går ut til ofre, skadde og pårørende i Oslo og Utøya i kveld! Helt uforståelig og surrealistisk.

fredag 22. juli 2011

Nydelig sommerkveld!

Denne himmelen fortjener et innlegg. Skulle ønske sånne kvelder aldri tok slutt. Stille før stormen? Det drypper pent og pyntelig ute nå.



anders

tirsdag 19. juli 2011

Velkommen til nyheter i hagen!

Regnet har heldigvis stort sett uteblitt de siste dagene, slik at vi kan nyte hage og veranda. Endelig fikk fru(som forøvrig heter Kristin og er slett ingen fru enda) sin etterlengtede henge-egg-stol(kommer nok til å bruke den litt jeg også) som ble plassert i den frodige tomatjungelen. Et nytt bord har blitt plassert ved siden av dagsengen, gulrøttene gror som om de har dårlig tid og rosa og hvite Astilber pryder endelig verandaens kortside. Verdt å vente på! Vi har laget oss en liten bålplass i hagen, som både gir varme og herlig sommerstemning. Trenger vel ikke dra til skogs for å grille pølser? Benken er laget av en halv pall og treheller.



anders

søndag 17. juli 2011

String inspirasjon!

Vi kjøpte nylig vår første String pockethylle, noe vi har hatt lyst på en stund. Men holder det bare med en? Neppe. Det spørs om ikke et stringsystem etterhvert finner veien til stua vår...


 Har her hentet noen bilder fra strings hjemmeside, til inspirasjon og begjær.(I hvertfall for min del) Så  utrolig mange muligheter, og Nisse Strinning fant dem!








alle bilder hentet fra string.se






anders

lørdag 16. juli 2011

Eplekasser 2!

Nok en gang måtte jeg ta turen til Biltema. Da jeg sto der i rulletrappa på vei ned til kassene, fikk jeg en idé. Plakaten viste kosteskaftbeslag. Jeg gikk derfor til innkjøp av fire stykk beslag og fire stykk kosteskaft. Jeg har lenge hatt en plan om å lage et bord av kabeltromler men har ikke fått tak i en enda, samt at jeg har undret meg over hvordan beina skal være. Nettopp. Beslagene og kosteskaftene skulle bli bein. Men denne gangen til den siste enslige eplekassen jeg hadde igjen fra forrige eplekassehyllebygging. Slik ble resultatet. Litt merkelig og litt morsomt, "moderne" møter gammelt! Tipper det blir enda finere når beina blir malt..



I og med at eplekassene har tynne bord og er litt i eldste laget var det minimalt med feste og beina ble litt vinglete, derav støtten under. De bør skrues fast slik som på bildet, men gjerne i begge skruehullene så slipper man den verste vinglingen. Neste prosjekt er et bord. Ønsk meg lykke til.


anders

torsdag 14. juli 2011

Känn ingen sorg för mig Göteborg!

Da var man hjemme igjen etter en liten spontantur til Sverige og Gøteborg. Et par dager vekk fra heimen gjorde at det føltes litt mer som at vi har sommerferie! Deilig vær, nytt miljø(selv om vi har vært der en del ganger tidligere og bor i overkant av to timer unna) uteliv og god mat og drikke. Vi pleier å spise minst et måltid på El Corazon Tapas Bar! 

 

Heisann, glemte jeg shopping? Ja, det ble litt av det også. Litt klær, duppedingser og interiør. Fruen omfavnet en av sine favorittbutikker, Zara, mens jeg fant litt klær på Topshop og hmm Zara! Vi fant også veien fort til Vallgatan, med butikker som Designtorget, Bolagret, Lagerhaus og Krypton Form! Her fant vi litt av hvert.

Vase, opptørkshåndkle, klokke, kakeboks, kleshengere og salatbestikk fra Lagerhaus, Stringhylle fra Designtorget, retrobokser fra Sagaform(husker ikke hva butikken het. Disse inneholder egentlig en stor tekopp og sil, men de solgte også tomme bokser) og et utebrett til å stikke i bakken fra Bolagret!

Vi er veldig fornøyde med endelig å ha fått opp vår første Stringhylle på kjøkkenet. Kan nesten garantere at det ikke blir den siste...
I nyeste Hus & Hem var det tilfeldigvis en artikkel om de beste designbutikkene i Stockholm, Malmö og Göteborg. Noen visste vi om, andre ikke, de fleste fant vi men ikke alle. Selv med GPS gående! Jaja.
Etter litt søk på nettet var det sterke anbefalinger om å besøke Haga og Haga nygata, Göteborgs eldste bydel. Her var det jo utrolig fint! Litt annet enn å trave de samme gamle gatene opp og ned hver gang vi er her. Butikker med antikviteter, retromøbler, bakerier og sjarmerende spisesteder samlet i en gate. Vi fikk også underholdning fra et utrolig bra Jazzband som spilte der som sommerjobb. Kulturelt sommarjobb tror jeg det het. Et utrolig bra tiltak mange andre byer burde tenke på! Synd jeg ikke hadde med kamera hit. Neste gang. Vi var også en tur innom Nordstan, Göteborgs største kjøpesenter med 180 butikker. Her kjøpte vi blant annet de retromønstrede boksene og fru kunne nok gått amok med kjøkkengadgets, utrolig mye morsomt, nyttig og unyttig.

Sitronklemmere, skraper til makrellbokser osv., skreller til å ha på en av fingrene.

Vi stoppet også i Strömstad for å fylle opp kvoten og stakk en tur innom Möblemanget hvor vi kjøpte et sidebord i stål som forøvrig står ute på verandaen allerede! Alt i alt, en givende kommesegbortlitttur!


anders

tirsdag 12. juli 2011

Eplekasser

Hva kan man gjøre med gamle eplekasser? Sikkert mange forskjellige ting. Jeg kjøpte i går 4 stk, rett her i nabolaget med en tanke i hodet. Eplekassene fikk jeg opplyst var mellom 60 og 100 år gamle og ja.. de ser jo litt falleferdige ut, men desto penere syns jeg! Slik ble resultatet av sammensatte eplekasser.







 

Perfekt til å oppbevare blader/bøker på soverommet! Hjulkjøpene på Biltema har blitt mange i det siste, men det ruller nok inn fler etterhvert... Nå tar jeg en liten bloggepause på noen dager!

Fortsatt god sommer!

anders



mandag 11. juli 2011

Retroshopping på en søndag

Etter å ha tatt en av mine daglige runder på Finn.no, fant jeg forrige uke noe jeg tenkte kanskje kunne passe etterhvert et eller annet sted i huset. Et sybord i teak, med skuff og ekstra plate! Kanskje det blir et sofabord? Hvem vet. Jeg ble møtt av en veldig hyggelig dame, i et stort jugendhus, fullt med retromøbler, ting og tang fra 50-60-70! Dermed fant jeg selvsagt mye mer jeg hadde lyst på, men som ikke ble med hjem denne gangen. Bortsett fra 2 epler i noe jeg tror er teak eller eik, som jeg måtte ha!(noen som vet noe om disse?skulle visst være danske)! Det er absolutt ikke siste gangen jeg drar dit på besøk...Dere som er interesserte finner en av finn annonsene her, selv om sikkert de fleste retrointeresserte har tittet innom der før!



anders

søndag 10. juli 2011

Trøtte forfengelige katter..

Katten vår som heter Pus, som ved mangel på besluttsomhet fra vår side, ble kalt dette ved første besøk hos veterinæren, liker å ligge tja..over alt og helst ikke der vi vil at ho skal ligge. Derfor var det spenning i lufta da jeg laget denne kattekuben, ved å skru sammen 6 stk uteheller i tre, om hun faktisk gadd å ligge der. Så her er beviset. Kattas nye yndlingsplass på et mykt saueskinn fra Ikea. Purr purr purr...



anders

Dette er sommer 2

En frisk salat og en god syrlig vin hører sommeren til for meg i hvertfall. Derfor bestemte jeg meg for å lage en ganske så sommerlig variant i går kveld, basert på denne oppskriften.

Først så lagde jeg en vinagrette på slumpen. Litt rødvin til overs, olivenolje, litt vineddik, salt og pepper. Så vendte jeg den finhakkede sjalottløken inn i denne. (Husk å smake underveis).


Som salat brukte jeg hjertesalat og rød lollo, samt litt ruccola, før jeg hakket opp en halv agurk og delte friske norske jordbær og strimler av mango! Mens jeg gjorde dette sto aspargesen og kokte i lettsaltet(kan også bruke litt sukker) vann i ca 4 minutter! Asparges kan koke fra 1-6 minutter, det kommer litt an på tykkelsen. Jeg skyller den alltid av i kaldt vann etterpå da jeg syns den blir litt sprøere og litt lunere i salaten.


Jeg syns også litt kjøtt hører med og hva er mer sommerlig enn spekemat? Jeg brukte 1 pakke spekeskinke og 1 halv pakke vanlig salami denne gangen. Jeg kjøpte inn både fetaost og mozarella, men valgte bare å bruke mozarellaen. De hadde ikke fersk i butikken, men skivet er bedre enn ingenting. Til slutt hentet jeg basilikum fra kjøkkenhagen og tok litt kvernet pepper og salt over, samt en dæsj olivenolje.
Vinagretten må man jo ikke bruke, man kan jo også bruke Balsamicokrem i bånn på serveringstallerkenen. Jeg syns begge deler smakte godt, men holder en knapp på balsamicokremen..mmm

Vinen forøvrig var en Solar das Boucas 2009 Vinho Verde fra Portugal med lett syre og fruktighet(sitrus/tropisk). En god sommervin!


anders



lørdag 9. juli 2011

Hay, Hay, hvor hvor??

Se opp for Hay i sommer!
Ta det med ro! Det er bare noen puter.. Som nevnt tidligere i en post fikk jeg et gavekort på Domino innredning i Gamlebyen i Fredrikstad. Hver gang jeg er der tenker jeg; ja i dag skal jeg kjøpe noe, men så er det like vanskelig hver gang. Det er så altfor mye fint i designverden. Men... denne gangen, etter en times vandring rundt i lokalene endte jeg opp med noen puter fra Hay(som forøvrig sto på ønskelisten min..), nærmere bestemt tre! Jeg skulle bare ha to men klarte ikke bestemme meg.... Så nå er det bare å vente på at soffan fra Bolia skal ankomme, slik at de kan finne seg godt til rette. Jeg er ganske overbevist at fargene vil passe godt sammen med ny sofa, vegger og møbler.


anders

Giveaway i Huset på Høyden!

Mano fra Kähler er jo ikke akkurat ukjent for den interiørinteresserte, og er estetisk pent både i utførelse, form og farger syns nå jeg! Derfor måtte jeg jo være med på denne giveaway i HUSET PÅ HØYDEN, det hender jo at man kan ha litt flaks? Hvis ikke så ser jeg meg nesten nødt til å kjøpe noen kopper etterhvert..



anders

torsdag 7. juli 2011

Sengebrett Modifisering!


I og med at vi ofte bruker vår runde dagseng på sommeren, hender det også ofte at vi drikker noe mens vi sitter der. Mine tanker gikk fort til et sengebrett jeg hadde sett på Åhlens for en stund siden.



 I og med at glass ikke akkurat står stødig ved bevegelser i dagsenga, trengte den en modifisering. Turen gikk i går til Åhlens og jeg fikk dette brettet på salg til og med! Flaks, med tanke på at modifiseringer ikke alltid går som planlagt!
Først så borret jeg hullene med borsag(65mm?)
jeg kastet terningen, men fikk bare toere
Så kom turen til sagen for å lage spor, slik at vinglassene skal kunne finne sin vei til hullene.


Så er det fram med pussepapir(noe jeg ikke har gjort enda) for å pusse kanter fine, runde og myke!
Og vips.... så står(henger) glassene så støtt de bare kan på en myk pute!


Man velger jo selv hvor store hullene skal være, med tanke på alle de ulike glasstykkelser som finnes.
Hmm.. jeg må visst finne en løsning for champagnedrikkingen..
Sengebrettet har også fått et navn; Lollipop




Skål




onsdag 6. juli 2011

Garasjebyggingsprosessen og telefonbord til salgs!

Endelig er vi i gang! Etter å ha bodd her snart 2 år, har vi virkelig hatt behov for mer lagringsplass og muligheten for isfrie ruter på bilen i vinter har også fristet! Med god hjelp fra far og svigerfar, setter vi den opp selv, en lekestue på 43 kvadratmeter! Slik ser det ut etter to dager...




Også var det dette telefonbordet da. Det har stått en stund, halvveis ut av døra, men hver gang jeg selger det så dukker ikke kjøper opp! Det må ut, da det ikke passer her hos oss lenger.. Ta kontakt om du muligens har lyst til å skaffe deg et shabby chic telefonbord!



Have a good one!


anders

mandag 4. juli 2011

Dette er sommer 1

Is er godt! Det finnes mange typer is, med utallige smaker, Italienske, Franske, Belgiske, Amerikanske..you name it! Men ingenting er som en helt vanlig vaniljeis med norske jordbær!(min subjektive mening) Det er smak av sommer det...



anders

søndag 3. juli 2011

Sommer, sommer, sommeeer!

Jeg er i liten tvil om hva som er sommerparadis for meg akkurat nå. Jeg har vel egentlig flere paradis når jeg tenker meg om; hytta på Hvaler og deilige sydenstrender, men akkurat nå er det bare det å kunne tilbringe tiden ute lenger enn man er inne. Verandaen og hagen er mitt sommerparadis akkurat nå. Med planter som gror, sommerblomster som åpner seg, frodighet, humler som suser rundt oss, sval vind i planter og gress, varme i luftaavkjølende drikke, lett rus,  late katter og komfortabel skygge med plass til flere! Når jeg tenker på det, så har jeg jo alt jeg trenger rett uten for husets fire vegger.


Juliutfordring NIB








Nyt sommeren!


anders