torsdag 30. juni 2011

Fått, kjøpt, plukket og gitt!

Det nærmer seg sommerferie i barnehagen for min del, og 4 uker borte fra mine nære og kjære kollegaer. En liten sommerhilsen ble handlet inn i siste liten, noe som endte opp i vaser fra Frøken Fryd på Borg Storsenter. Jeg syns vaser kan være fine uten noe i, men jeg følte at disse trengte beboere. Derfor gikk jeg ut og ned den frodige bakken som leder ned til Glomma og plukket diverse blomster og ugress, mens jeg tittet litt rundt meg i håp om at ingen skulle se meg(stereotypene om menn og blomster, og ikke minst plukke dem selv, dukket opp i hodet. Jeg ristet dem av, og fortsatte.) Det ble vaser bestående av prestekrager, hvetekorn, strå, rosa hundekjeks(?), sukkertopper, noen lilla blomster og noe grønt.(kompentansen er ikke veldig god). Syns det ble sommerlig i hvertfall!



I og med at sommerferien er nær, ble jeg i dag beæret med en gave fra en av mine kjære kommende skolebarn. En sinkpotte, med noe jeg tror er Spanske Margeritter! Et kjærkomment tilskudd til verandaen!


Samtidig, ute på gavejakt, rett før stengetid, fikk jeg byttet inn noen av pengene jeg fikk i min bursdag, til noe jeg har ønsket meg. Man har kanskje krydderkverner fra før, men ingen som er så fine og
praktiske som disse(min subjektive mening)! Bottle Grinder fra Menu har digge farger og organisk form som appellerer til min smak!


Vil gjerne rette en takk til værgudene som ga oss litt regn i dag, og tydeligvis mindre mengder av pollen...


anders

onsdag 29. juni 2011

Pollen!

Jeg hater deg Pollen. På grunn av deg orker jeg ikke blogge for tiden, fordi øynene renner konstant i takt med nesa. Jeg orker ikke en gang å tenke på å ta bilder. Du tar fra meg all livsgnist akkurat nå. Du gjør at jeg bare vil sove og sitte rolig, med øynene lukket. Jeg elsker å hate deg Pollen.
(Beklager dette negative innlegget, men jeg begynner å bli en smule lei) Noen andre som deler min misnøye?


Aaaatsjooo...

anders

mandag 27. juni 2011

Bursdagfest med gode venner!

Igjen var det på tide å feire meg selv. Denne gang med gode venner og litt annet enn kaffe i glasset. Tradisjonen tro serverer jeg noe spiselig og denne gangen reiste jeg til Italia og fikk inspirasjon til en deilig suppe/gryte. Den tradisjonelle retten Bollito Misto som har sitt opphav i Piemonte(som forøvrig har mye mye god vin), ble utvalgt som kveldens rett. Det betyr kokt blandet og skal i følge tradisjonen ha 7 kjøttsorter, 7 grønnsaker og 7 sauser. I tillegg ble det Focacciabrød og timianris med safran og sitron, samt en honningsaus med valnøtter. Jeg syns det ble ganske godt(og mektig), selv om den sikkert ikke kan måle seg med originalen. Underveis måtte en mexikaner åpnes. Ingen mennesker ble skadet under matlagingen.





Dette førte til et lite lass med gaver i form av penger, glass, et herlig rosmarintre og vin. Mye vin, skulle nesten tro de kjente meg!:)


Vin som appellerte til mine musikalske interesser.

anders

lørdag 25. juni 2011

Jeg vant, jeg vant og jeg fikk, jeg fikk!

Etter jeg på sedvanligvis åpnet e-post i går etter å ha kommet hjem fra jobb, lå det en hyggelig overraskelse fra bo-bedre i innboksen. Gratulerer du har vunnet på bo-bedre.no. Jaha tenkte jeg. Jeg husket at jeg hadde vært med på noen konkurranser her og der, men ikke om hva. Jaggu var det ikke en urtekutter fra Microplane/Hamonoya, noe som passer meg perfekt da jeg bruker mye friske urter i matlagingen. Slike hyggelige overraskelser kan det gjerne komme fler av.

5 lesere vant kvern til krydderurtene


Jaggu var det ikke en overraskelse i postkassa også! En hentelapp fra Elle interiør. En velkomstgave jeg helt hadde glemt. Jeg husker egentlig fortsatt ikke hva det var, for jeg det fulgte med en lapp i esken der det sto; desverre vi er tomme for din velkomstgave, så vi sender noe med lik verdi.(no sånt)
En  Ball vase fra Menu. Helt greit det åsså! Noen andre som har fått noen overraskelser i det siste?


Nå venter jeg bare på at en telefon fra Hamar skal ringe i kveld..... Ha en fin lørdag!


anders

onsdag 22. juni 2011

Giveaway hos Noe på hjertet!

Jeg har aldri deltatt på noen som helst form for giveaway, men en gang må være den første. Her kan man vinne en veske fra Kelly Moore så av ren nysgjerrighet gikk jeg inn på fotobag.no, og jaggu var det ikke en fotoveske til menn der også, Kelly Boy! I tillegg var den utrolig kul/sprek/stilig/praktisk(velg et adjektiv eller to) også! Så derfor deltar jeg nå på giveaway hos Noe På Hjertet! Ettersom jeg ikke vanligvis bruker vesker, så må jeg utnevne Kelly Boy til min favoritt!


anders

tirsdag 21. juni 2011

Sommershopping og ønskeliste

Det er sommer og selv om skattepengene går til garasjebygging og en del av feriepengene allerede har blitt brukt, er det alltids rom for litt shopping og noen ønsker.
Vi slo til når Bolia hadde 50% salg på sine Seville sofaer og endte opp med en treseter i grått Nantes stoff. Bye bye svære klump av en "skinnsofa"! Den kommer til oss 13.juli og jeg gleder meg som en unge!


Den er ganske så fin i seg selv men jeg tror den blir enda finere med noen av disse putene fra Hay!

Vi har også snakket i 2 år nå om å kjøpe en lampe til spisestua, nemlig Oslo Lampa, men har aldri fått ut fingern. Nå får den jo nye 2011 priser, men er fortsatt på ønskelisten. Samt at Loop hall stand fra Hay hadde gjort seg på soverommet som bærer av skjorter og plagg.


Listen er lang og lengre enn lang, men disse tingene er i hvertfall innenfor rekkevidde. Vi får se hva sommeren bringer. Hva er på din ønskeliste?


anders

søndag 19. juni 2011

Dobbel Pavlova med skru!

I dag har jeg feiret meg selv og min 29.bursdag, med min kjære Kristin, og min alltid så elskverdige familie og svigerfamilie. Det er ingen bursdag uten kaker, så jeg bestemte meg for å bake noe friskt, søtt og sommerlig(kan ikke akkurat skryte av mine bakeferdigheter)! Det ble da selvsagt Pavlova, en fristelse som er altfor stor å motstå mener nå jeg.

ta-daaa

Denne oppskriften har jeg pleid å bruke når jeg lager denne nesten altfor søte. Jeg tok meg den frihet å doble oppskriften, for så å lage dobbelbunn, med vaniljekrem og piska krem mellom! Er ikke det der sommer så vet ikke jeg!






Sjokolademoussekake med nøttebunn og friske bær. Nam

Verdens beste. Nam

Frisk Limonade hører sommeren til

London blir alltid lekt med når nevøen på 5 er på besøk. Denne gang en litt futuristisk utgave av byen, med en fallen Big Ben, biler og trær!

Med bursdag hører jo også gaver til(selv om selskapet og dets deltagere er aller viktigst), og denne bursdagen var heller ingen unntak. Blant annet penger, og tre dype skåler i Rosendahl Grand Cru serien, og ikke minst dette gavekortet fra Domino innredning i Gamlebyen. Tror ikke det skal bli noe problem å finne noe å kjøpe der.....


Da var denne helga over også og tankene retter seg inn mot hverdag og jobb igjen. Have a good one.


anders

Verandaliv og iPad!

I går hadde vi en av de berømte sommerkveldene som vi kommer til å huske. Vi er til stadig på leting etter den gode følelsen, som man ikke helt hva er, men som plutselig kommer når sommeren er tilstede. Vi spiste sen grillmat, med salat fra hagen,  krøp inn i vår runde dagseng, med et glass rosévin, regn i lufta og en sval vind som satte plantene i bevegelse. Rundt midnatt måtte vi kapitulere da dråpene ble større og våtere!

Det er store motstridelser når det gjelder iPad og dens funksjonalitet og bruksområder. Jeg er en av dem som digger den! Ikke at man burde være avhengig av TV en sånn kveld, men med NRK og Spotify på verandaen, gir det i hvertfall en følelse av at motsetningene ute og inne viskes litt ut.



anders

Forandring fryder!

Ettersom jeg ikke nevnte fargene tidligere så kommer de her: Retro blå og Gustaviansk blå.
Min ny ervervede skjenk, har fått sin retroblå bakgrunn, med en svart telefon som i løpet av morgendagen vil ha en annen farge.. Stuens fondvegg har blitt Gustaviansk blå, noe som kommer til å ta et par dager å venne seg til da vi har vært vant til harmoniske Sand tidligere. Det er vanskelig å yte fargene rettferdighet gjennom bildene, men har forsøkt så godt jeg kan!







lørdag 18. juni 2011

Forandring fryder?

Etter mitt daglige besøk på Finn.no endte jeg opp med å kjøpe en telefonbenk i teak, noe som satte tankene i bevegelse. Dette førte med seg en tur til Coop Obs og innkjøp av maling! Først og fremst til fondveggen vi har i stua, men også til veggen der benken skal stå i all sin prakt...kan knapt vente på å se resultatet, da jeg er litt spent på den ene fargen. Wish me luck!





anders

torsdag 16. juni 2011

Grønt er skjønt og kjønnsrollemønster

Jaja. Så endte man opp i den butikken igjen. Plantasjen har vært flittig besøkt de siste årene, men vi kan jo ikke la potter stå tomme, kan vi vel? Så herr pall eller fru pall, har nå fått nye beboere i form av et par nye potter og noen nye planter som både lukter godt og er innbydende! Med min kjære samboer, som forøvrig er en kvinne (jeg blir ofte møtt med hoderisting og lattermildhet når jeg utfordrer stereotype kjønnsrollemønster, med mine interesser som representeres i denne bloggen) samarbeidet vi om å plante og å plante om i dag! Tar gjerne i mot tips til hageblogger eller lignende. Jeg lover herved å ikke lage flere innlegg om pallen på en stund...











anders